RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

Piper 128.jpg

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 25 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2099743
ER9X Model Setup (3/12) Modes PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Magi István   
2013. szeptember 18. szerda, 15:36

Model Setup (3/12)
Modes
(repülési módok)

5 repülési mód között lehet választani. Ezek nem másak, mint a különböző repülő átkonfigurálásához (pl. leszállás, felszállás, stb.) szükséges át rimmerelések.
Egy példa: ha a mixeknél deffiniálunk egy ívelőlapot a két csűrőre (leszálláshoz), akkor előfordul, hogy a gépet ismét ki kellene trimmerelni a helyes repüléshez. Természetesen ezek a trimmerelési beállítások megint mások lennének, ha kikapcsoljuk az ívelést. A két (vagy több) különböző trimmerelési beállítások memorizálására született a Modes beállítás.

Oszlopok jelentése:

1. = Flight Mode (repülési mód). FM0 az alap aktív mód. Itt az összes trimmer az adón található trimmerek. Alap esetben ezzel repülünk.
FM1-FM4 a felhasználható, memorizált trimmer beállítások.

2. = aktiváló kapcsoló. Az egyes módokat aktiválni az itt megadott kapcsolókkal lehet. Ha a kapcsoló aktív, akkor a hozzá tartozó sor lesz az érvényes. Az FM0-át nem kell külön aktiválni, az a szülő módozat.

3. = RTEA. A modhoz tartozó trimmerek sorrendje!

R = Rudder (oldalkormány)
T =
Throttle (gáz)
E = Elevator (magassági)
A =
Aileron (csűrő)

Az alatta lévő sorok a trimmerek forrása:

- ha megegyezik a trimmer nevével (Pl. T), akkor a rádión külön beállítható és memorizált saját trimmeréről veszi. Ekkor különbözhet a trimmer beállítása az alap beállítástól!
- 0...4 = száma az átvett repülési mód számának trimmere. Ha ez 0, akkor az alap trimmerét veszi át. Ekkor nem változik meg a trimmer beállítása a normál beállításától.

A fenti képen az én SENIOR gépem motor át trimmerelése látható leszállási módnál (mivel a motort alacsonyabb alapjáraton kell járatnom landoláskor, hogy kellően lassuljon a gép a pályán, viszont a földön nagyobb kell, hogy le ne fulladjon). Tehát két külön trimmer beállítás (alapjárat) van deffiniálva a földön állva, és leszálláskor a levegőben (ez együtt megy az én ívelőlapjaimmal). Mindkét trimmerelést ugyanazon a gáz trimmeren végzem, csak a rádió megjegyzi, melyik módban mit állítok be! Remek találmány! Nevetés


Tartalom

Expo és Kettős kitérítések (4/11)