RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

R (27).JPG

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 69 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2082862
ER9X Model Setup (1/12)
Írta: Magi István   
2011. december 15. csütörtök, 12:24

Model Setup (1/12)
Modellbeállítások


A modellek alapbeállításai:
Name (név): Itt szerkesztheti a modell nevét. Szerkesztéséhez: Görgessen lefelé, amíg a név
kiemelve nem lesz, és nyomja meg a [MENU]-t.
Miután a [MENU]-t megnyomta, csak egy betű marad kijelölve. Változtatni lehet a betűn,
nyomja meg az [UP] / [DOWN]-t hozzá. A kurzor mozgatásához nyomja meg a [BAL] / [JOBB] gombokat.
Miután végzett, nyomja meg a [MENU] / [EXIT] gombot a szerkesztés befejezéséhez.

Voice Index XXX: A model nevéhez tartozó hang file száma. A rádió bekapcsolásakor ezt a hangot fogja lejátszani (üdvözlésként is)! A MENU gombbal lejátszható az adott file.

Timer: Itt az az időzítő értéke látható.
Nyomja meg a [BAL] / [JOBB], hogy átírhassa a percet és másodpercet.
Nyomja meg a [MENU]-t, és a kurzor villogni fog. Szerkesztéséhez használja az [UP] / [DOWN] / [BAL] / [JOBB] gombokat és [MENU] / [EXIT] gombot, ha végzett.

Trigger: Válassza mi váltja ki az időzítő indulását → (ne feledjük - a [BAL] irányba látni fogja a
ugyanazok az értékeknél a "!" jelet. Ez azt jelenti, hogy az adott esemény invertáltan működik!

1. OFF - időzítő ki van kapcsolva.
2. ABS - időzítő be van kapcsolva.
3.
RUs/RU%/ELs/EL%/THs/TH%/ALs/AL% - ha úgy dönt, hogy aktiválja az időzítő indulását botkormányra. Amikor egy XXS van kiválasztva (THs például) Az időzítés elindul, ha a botkormány
nem nulla. Tipikus esete, mikor a gázkar kimozdítására akarjuk az időzítőt indítani!
A XX% jel ugyanaz, kivéve, hogy az időzítő sebességét a botkormány helyzetben határozza meg. Amikor az nulla, az időzítő leáll. Ha a bot teljesen rá van adva, az időzítő megy normál sebességgel. Amikor középen van, az időzítő sebessége tükrözi a botok helyzetét. Rafinált!
4. Switches - Megadhat egy kapcsolót, így ha a kapcsoló be van kapcsolva az időzítő számít.
5. Momentary switches. (Pillanatnyi kapcsolók) A kapcsoló utáni "m" (mint TRNm) azt jelenti, "pillanatnyi". Ez azt jelenti, hogy ha a kapcsolót mozgatja be és vissza, akkor az időzítő elindul, majd ha ismét be és vissza mozgatja, akkor az időzítő leáll.

TriggerB: a 2. időzítő indításának kapcsolója (lásd mint fent).

Timer: (Időzítő) Itt lehet kiválasztani, hogy az időmérő felfelé vagy lefelé számláljon (Count Down a lefele).

T-Trim: Gáz trimerelés. Ez egy remek funkció a gázszabályzó folytólapra (robbanós motorokhoz). Amikor aktiválódik néhány dolgok megváltozik. Először a közepén reteszelődő gáz trimer eltávolítódik. A trimerelés csak az alacson oldalon (alapjáraton) fog megtörténni, a teljes gázt nem érinti.

T-Expo: Gázkar Expo funkció. Lágyítja a gázadás mértékét alapjárat közelében.

Trim Inc: (trimerek növekményes mértéke)

1. Exp - Exponenciális. Ezzel a trimerelés finom közel a központhoz, és kap egyre durvább értéket
messzebb haladva.
2. ExFine - Extra finom - 1 lépés per click.
3.
Fine - 2 lépésben per click.
4.
Medium - 4 lépésben per click.
5.
Coarse - 8 lépés per click.

Trim Sw: takaros kis funkció ez. Repülés közben ha ezt a kapcsolót aktiváljuk, az összes botkormány pozíciója bekerül a SubTrim -be mint 0 pozíció! Így ez lesz a trimerelés nélküli 0 pozíció! Csak az a feladat, hogy vízszintesen tartsuk a modellt és kapcsoljunk egyet! Durva eltrimmerelést lehet vele pillanatok alatt kinullázni.

Beep Cnt: Középpont hangjelzése. Itt állítható be az analóg bemenetek középpontba kerüléskor adjon e a TX egy rövid hangjelzést. Ez hasznos lehet potméterek középpontjának érzékelésére (nem kell szemmel ellenőrizni helyzetét)! A beállító karaktersor RETA123 megfeleltetése:
RUD, ELE, THR, AIL, P1, P2, P3.

Proto PPM: kódolás protokoll.

1. PPM - a ppm megadhatja, hogy hány csatornát használunk. Bármi lehet 4-16
között. Az impulzusok távolságát os megváltoztathatjuk. Ez akkor hasznos, ha olyan rendszert használunk amelyeknél tapasztalunk jitter-t. Összességében lehet, hogy jó ötlet, hogy hagyjuk alapon! A PPM csatornaszámát és időzítési paraméterét is befolyásolhatjuk. Ezt csak szakemberek állítsák el (hibakeresés/kompatibilitás fokozás céljából)!
2. PXX Fejlesztés alatti 16CH-ás protokoll együttműködve az FrSky adók speciális FW-jével.
3. DSM2 soros kommunikációjú RF adók kezelése.
4. PPM16 két darab 8CH-nás adómodúl kezelése. Fejlesztés alatti kommunikáció.
5. PPMSIM szimulátorozáshoz használt üzemmód (8CH 300uS)

PPM FrLen: PPM keret szélessége. Alapértéke 22.5mS. Csatorna áthallás esetén (szervo zizegés) állítható ezen paraméter (csak szakembereknek)!

PPM 1st Chan: Megadható, hogy az egyescsatorna jelét melyik csatornán adja ki (eltolható a csatornák a vevő oldalán. Csak szakértők játszanak vele (hibakeresés)!

Shift Sel: Jel eltolás kiválasztása. POS/NEG. Kiválasztható a jel eltolás POSitive vagy NEGative irányba (FrSky-nak pozitív).

E. Limits: Jel kiterjesztés korlátozása. Engedélyezheti a PPM jel szélességének 125%-os megnövelését (nagyobb szervo kitérések). Csak tesztelés után használja, mert nem kívánatos csatorna összekeveredéseket okozhat bizonyos rendszerek esetén!

Trainer: A tréner port engedélyezés. Engedélyezhető a tréner csatlakozó használata erre a modellre. Szimulátorozáshoz is engedélyezni kell!

T2ThTrig ON/OFF: II. időzítő indítási trigere gázkar 5%-ka felett. A főképernyőn látható középen a II. Timer. Ez ha itt be van kapcsolva, a gázkar egyszeri kimozdítása után (5% felett) indul és nem áll le a gázkar visszatérése után sem. Felhasználható teljes repülési idő mérésére (pl. vitorlázóknál). Ha szükséges [MENU]-vel leállítható, [EXIT]-el 0-ázható.
A Timer I. a gázkar visszaállása után leáll. A Timer II. nem.

Auto Limits: Ha engedélyezzük, akkor a beállított véghelyzet korlátozást (End points) a subtrimmer értékével annak irányába kitolja. Így megelőzhető a subtrim tologatásakor fellépő esetleges aszimmetrikus max. kitérések! Ez egy hasznos funkció!

FIGYELEM!
A modell törlése mindig az előtte lévő modell betöltését a TX-be okozza! Ez bekapcsolt modell esetén nemvárt reakciókkal járhat! Mindig kapcsoljon ki minden modellt a funkció használata előtt!!!


Tartalom

Modell Setup Heli (3/11)